O nouă călătorie a Dobreștilor

A început o nouă călătorie a Dobreștilor.

În 2019, odată cu mutarea peste mări și țări până în Brazilia am început o nouă călătorie, cea a educației acasă, adică homeschooling.

Cum am început homeschooling-ul?

Totul a început cu aproape un bagaj plin de materiale, cărți și caiete și promisiunea unui învățător școlit că ne va fi partener în această nouă călătorie. Promisiunea a fost ținută și am colaborat timp de 3 luni foarte frumos. Mulțumesc pentru tot ce ne-ai învățat drag om fain.

Apoi, odată ajunși pe tărâm brazilian, în Salvador, printre lucrurile cumpărate s-a numărat o imprimantă. La ea urma să le pregătesc copiilor diverse materiale cu care să lucreze.

Am ales să urmăm curicula britanică. Pe baza unor obiective lunare am căutat și printat materiale găsite online. Uneori doar printam diverse exerciții și le ofeream explicații suplimentare, dacă era cazul. Alteori, aveam cu ei prezentări.

Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese!

Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese!  Odată cu nașterea lui Darie și cu venirea verii, oceanul ne-a cucerit. Și ne-am lăsat cuceriți. Dar ce să facem dacă a venit și Crăciunul? Și apoi și Carnavalul? Ne-am bucurat în continuare de viața la malul oceanului, iar școala a fost făcută altfel decât în mod tradițional, la masă cu creionul în mână.

Nadia și Horia au învățat să vorbească limba portugheză cu accent de Bahia foarte bine, și-au făcut noi prieteni brazilieni și s-au pus pe studiul arhitecturii caselor de nisip și frunze de palmieri.

Tot în Brazilia Horia și-a descoperit pasiunea pentru tobe și surf, iar Nadia a continuat cu dragostea vieții ei, baletul. Amândoi mergeau și la ore de aikido și pictură cu Sensei Jean Louiss. În plus, au descoperit tecido-ul, sau acrobat yoga.

Ce am găsit când am revenit în România?

Călătoria a continuat. Odată cu reîntoarcerea în țară, am fost surprinși să vedem cât de mult s-a trasnformat școala din cauza pandemiei. Totodată am simțim teama imensă și reală a multor părinți despre ce urmează să fie școala de acum încolo.

Iar noi, din pricina vremii, în special, am revenit la metodele tradiționale de învățare. A fost greu la început cu lipsa libertății de mișcare afară, dar ușor-ușor ne-am adaptat și ne-am găsit un ritm. Iar eu mi-am găsit un nou job. Nu știam cum să îi spun, dar cu ajutor i-am găsit o denumire, acea de arhitect educațional al copiilor.

De azi, am decis în familie, să vă arătăm care este experiența noastră de homeschooling. Cine știe, poate vă inspirăm. Suntem deschiși la orice schimb de experiențe, materiale, cunoștințe și comentarii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *