Balerina Nadia Dobrescu

Baletul, prima ei dragoste

Baletul, prima ei dragoste! Poemul din limba engleză recitat în articolul anterior m-a inspirat să vă povestesc despre pasiunea acestui copil pentru balet.

Avea 1 an și 10 luni. Încă nu vorbea, dar mergea deja pe poante. De aceea am început să caut o casă de balet din București pentru Nadia. După mai multe încercări eșuate, Gabi Bathori de la Atelierul Pas Boutique a fost cea care a vrut să o vadă și să o primească.

Era cea mai mică dintre balerine, însă și printre cele mai curioase de ceea ce întâmpla acolo. Sala de balet a fost locul în care a mers pentru prima dată singură, fără părinți.
Îmi amintesc emoțiile pe care le aveam așteptând-o. Erau la fel de mari precum înaintea unui examen. Oare ce face? Oare îi e frică? Oare are nevoie de mine și nu o lasă profesoara să iasă? Oare ar vrea să plângă, dar îi e teamă? Însă ea era cam așa:

Nadia Dobrescu - prebalet - 2 ani

Nadia Dobrescu prebalet 1

De atunci a continuat cu câte 2 antrenamentele pe săptămână, aproape fără întrerupere oriunde ne-am aflat.

A participat în mai multe spectacole, unde pasiunea, emoțiile și bucuria sunt atât de vizibile în lumina reflectoarelor.

Nadia Dobrescu - albinuta

Nadia Dobrescu-anotimpuri

Nadia Dobrescu - Contraste

Nadia Dobrescu - Les Fleurs

Anul 2020 ne-a adus-o în viață pe Kristina Oom sau Ninna, o renumită balerină din Suedia. Nadia s-a pregătit împreună cu Ninna luni de zile pentru un solo din Romeo & Juliet. Scena le-a fost chiar plaja superbă de lângă casă.
Ar fi trebuit să susțină acest solo la spectacolul din iunie 2020 creat și organizat de Gabi în București. Din păcate, din cauza pandemiei, spectacolul nu a mai avut loc. Totuși, experiența Nadiei a rămas extrem de aproape de suflet.

Nadia Dobrescu si Kristina Oom

Nadia Dobrescu - solo Romeo & Juliet

Anul acesta a urcat pentru prima dată pe poante. A fost un moment cu adevărat emoționant atât pentru ea, cât și pentru noi, părinții.

Pe 19 iunie, cu 2 zile înainte de plecarea către Brazilia, la Bucharest Dance Festival 2021, fetele lui Gabi au obținut locul I la secțiunea Lyrical – Artistic Division. Astea le-a adus și calificarea la Freedom Dance Festival 2022, Miami, Florida. Coregrafia a fost creată și repetată în doar șase ore de curs.

Baletul este pasiunea, hobby-ul și prima ei dragoste. Noi o vom susține în continuare ca să își urmeze drumul, oricare va fi acesta!

Photo credit: Alexandra Sandu, Dobreștii.ro, Nicolae Vîlceanu, Lilebuba Photography, Lavinia Voicu, Daniel Diaconu, Atelier Pas Boutique

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *