Diversificare.ro la 1 an de la lansare

Dragii mei,

Am să vă povestesc puțin despre primul proiect de suflet de mămică: Diversificare.ro De ce acum? Pentru că proiectul împlinește în această lună 1 an 🙂

Cum s-a născut acest proiect?
Prin octombrie-noiembrie 2010 am pornit pe drumul diversificării alimentației Nadiei. Ca un părinte conștiincios ce sunt, am început să mă documentez despre subiect. Prima problemă întâmpinată a fost că informațiile le culegeam de ici de colo, pe bucăți de pe diverse site-uri, bloguri mămicești sau cărți împrumutate. Fiind puțin dezorientată am cerut părerea unui specialist, medicul pediatru curant. Surpriză: am primit o altă serie de informații care se cam băteau cap în cap cu ce citisem eu si ce aș fi dorit eu să fie diversificarea alimentației bebelușului din dotare. Rezultatul: bulversare totală.

Raza de soare care m-a mai relaxat a fost găsirea unui alt medic pediatru, homeopat de data asta, care mi-a oferit o schemă de diversificare cu care am rezonat destul de mult. Asta și pentru că a venit împreună cu explicații și argumente solide de ce așa și nu altfel.

Toate bune, ne-am apucat de treabă și Nadia a început ușor să guste și altceva decât lapte matern. Dar după încă o lună, prin decembrie 2010, m-am lovit de alte probleme: Ce alte alimente sunt indicate vârstei de 6 luni? Ce nutrienți conțin aceste alimente? Cum este mai bine să prepar mâncarea? De unde fac eu rost de rețete? Ce trucuri pot aplica pentru ca mâncărurile să fie acceptate cu succes? Și tot așa…

Tot căutând prin vastul internet răspunsuri la întrebările de mai sus, în seara de Revelion 2010-2011 mi-a venit ideea de a crea un site în limba română unde părinții să găsească cât mai multe informații despre diversificarea alimentației bebelușului fără a pierde ore în șir plimbându-se din site în site.
Deja pe 1 ianuarie 2011 aveam un întreg proiect pus la punct, domeniu cumpărat și mult mult entuziasm că o să fac o treabă bună.

Dându-mi seama că e de lucru serios am căutat ajutor. Prima persoană la care m-am gândit a fost Anca, prietena mea de câțiva ani buni, mama unui băiețel diversificat de ceva vreme, care îmi tot vorbea despre mâncarea sănătoasă. Așa că într-o seară, trecut de ora 22:00 ne-am întâlnit în oraș, fără soți, fără copii să-i propun ideea, care i-a surâs și pe care a acceptat-o 🙂

Primele articole au apărut la începutul lui februarie 2011. Iar acum după 1 an suntem convinse că ideea a fost una bună care vine în întâmpinarea multor părinți care au nevoie de informații utile, valide, rețete inspirate, sănătoase și gustoase atât pentru ei cât și pentru copiii lor, toate strânse într-un singur loc.

Când scriem pentru diversificare.ro?
Fiind mojoritatea mămici, în general ne apucăm de scris seara târziu, când copiii din dotare dorm.

La început scriam pe rând când eu, când Anca. Acum le avem alături pe CarmenChief in editor, Andreea, Oana, Adina, Alexandra și Miruna.

Ce ne motivează?
Dorința de a diminua stresurile părinților care trec prin etapa diversificării alimentației copiilor. O facem cu plăcere și dedicare, în speranța că le oferim părinților cititori atât informații utile, cât și mai mult timp de petrecut cu copiii.

Ce ne dorim în următorul an?
Să scriem cu același interes și dăruire, chiar dacă pentru niciuna dintre noi, momentan nu există vreo răsplată financiară.

Ne mai dorim să vorbim la Women on Web 2012, eveniment destinat femeilor active in mediul online.

Să găsim și alte mămici editor care să scrie pe Diversificare.ro cu același drag ca și noi.

Să continuăm seria aparițiilor TV care va începe cu emisiunea Totul despre mame de vineri, 17.02.2012, începând cu ora 07:00 și în reluare de la ora 15:00.

Să reușim să facem și noi ceva bani, măcar să le răsplătim pe mămicile editor 🙂

Ne urăm MULT SUCCES în continuare și MULTĂ INSPIRAȚIE. Voi ce ne urați la prima noastră aniversare a site-ului Diversificare.ro?

PS: Fotografiile sunt făcute de subsemnata și reprezintă câteva rețete excelente pe care vi le recomand cu tot dragul! Dați click pe ele și veți ajunge direct la rețete! Poftă bună vă doresc!

17 comments on “Diversificare.ro la 1 an de la lansare

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *