Gunoiul din jurul nostru…

Hello,

Vad ca dragul meu sot v-a povestit deja ce am facut prin Timisoara:) Foarte bine, ca acum vine si partea mea de poveste.

Asa cum va spunea si el, dupa nunta lu’ Ovi si a lu’ Nico eu am mai ramas 2 zile in vestul tarii, cu treaba. Asa ca marti am luat drumul Bucurestiului, cu masina.

Dintre cele minim 4 rute existente si pline de semafoare si gropi, noi am ales sa ne intoarcem pe Defileul Jiului – Tg Jiu – Ramnicu Vilcea – Pitesti – Bucuresti.

Datorita lunilor de primavara, peisajul este absolut minunat. O bijuterie naturala, care insa sufera din cauza oamenilor.

Traversand defileul nu am putut sa-mi dezlipesc ochii de pe geamul masinii prin care vedeam Jiul curgand rapid sau lin, dupa chef  probabil 🙂

Insa ce m-a intristat extrem de tare a fost gunoiul pe care l-am vazut in tot acest timp. Ultima data cand Jiul s-a “umflat in pene” si nivelul apei a ajuns pe la jumatatea copacilor de pe marginea albiei, a carat mult gunoi. Acum tot acest gunoi a ramas prins de copaci si se poate observa aproape in orice loc.

E uimitor cum oamenii devin atat de nepasatori cu mediul din jurul lor si arunca tot ce nu le mai este lor folositor, oriunde, fara sa se gandeasca vreo secunda la ceea ce fac.

Mi-e extrem de greu sa-i inteleg pe cei care arunca gunoaie pe strada, in paduri, pe plaje, in rauri, in mari…in natura in general. Oare este atat de greu sa tii un pet in masina inca ceva vreme pana cand gasesti un cos de gunoi? Ce castiga daca le arunca pe unde apuca? Sau poate car ar fi mai bine sa-i determinam sa se intrebe ce au de pierdut. Poate asa vor constientiza raul pe care il fac.

Si cum ma tot uitam eu pe geam cu ochii cat cepele de mari, ma trezesc gandind cu voce tare : “voi scrie pe blog despre asta”. Imediat un coleg imi raspunde: “cine vrea face, cine nu, scrie pe blog”.

Vreau sa-i spun si pe aceasta ocazie ca nu este chiar asa. Imediat dupa ce voi publica acest post, voi scrie si pe blogul MaiMultVerde, unde stiu ca sunt oameni carora le pasa de gunoaie si de strangerea lor. Poate vor include si Defileul Jiului pe lista zonelor sufocate de gunoaie. 

Asa ca va propun sa ii “ajutam” pe cei din jurul nostru sa inteleaga ca natura nu are nevoie de gunoaiele noastre. Cum putem face asta? Cum credem ca este cel mai bine. Cu putina creativitate vom gasi cele mai inedite solutii.

Ma bazez pe voi!

Cu verdeta in glas,

Dobreasca

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *