Manduca – Aston Martin-ul instrumentelor de purtat copii

Aston Martin este după mine producătorul de maşini cel mai cel. N-o să intru în detalii de ce şi cum, putem dezbate acest aspect prin comentarii sau la o bere:) Printr-o deducţie simplă înseamnă că şi Manduca este instrumentul de purtat cel mai cel. Hai să vedem şi de ce cred asta.

Mă consider destul de experimentat în instrumentele de purtat copiii, având în vedere că am folosit: wrap elastic, sling cu inele, mei-tai, tonga, wrap neelastic precum şi prima versiune de Manduca. Fiecare are plusuri şi minusuri, însă majoritatea au o problema: fie nu pot fi folosite uşor de când se naşte bebeluşul, fie nu pot fi folosite decât până la o anumită vârstă/greutate. Am subliniat uşor pentru că am auzit de foarte multe mămici care nu s-au descurcat să pună bebeluşul de 1-2 săptămâni sau chiar luni într-un sling sau wrap. Ori cu Manduca şansele de nereuşită sunt foarte mici spre zero. Dar să trecem la aspecte mai concrete.

Montarea
Mi se pare important să poţi să “montezi” cu uşurintă copilul într-un instrument de purtat. Aici e clar un punct forte al Manducăi (cot la cot cu mei-tai). Întâi fixezi Manduca pe şolduri, apoi “plantezi” pruncul şi într-un final capsezi cele două bretele. Paşii doi şi trei pot fi inversaţi pentru începători sau când bebeluşul este foarte mic.

Siguranţa
La capitolul siguranţă mă refer la cât de rezistente si sigure sunt bretelele, clemele si alte elemente. Aş zice că Manduca stă cel mai bine, având în vedere mecanismul de blocare al clemei din spate (doar la începutul folosirii puţin enervant). N-am văzut acest mecanism la alte instrumente asemănătoare.

Confortul părintelui
Ei, aici e aici. De departe aleg Manduca pentru un copil peste 6-7 Kg pe care vrei sa-l porţi mai mult de 30 de minute. Acum câteva zile am purtat-o pe Nadia fără oprire aproape o oră şi jumătate şi singura jenă a fost de la cureaua pantalonilor pe care am uitat să o scot. În rest greutatea se împarte foarte bine pe şolduri datorită centurii foarte asemănătoare cu cele de la rucsacii de munte. În plus bretelele sunt căptuşite bine şi nu dau impresia că te taie ca la unele mei-tai-uri.

Confortul copilului
Având în vedere că Nadia aproape a adormit de câteva ori, cred ca Manduca este confortabilă şi pentru copil. Îmi place foarte mult că are adaptor pentru bebeluşi chiar cu posibilitatea de a le introduce picioarele înauntru, lucru de preferat când sunt foarte foarte mici. Tot la confort adaug şi cele două învelitoare de pe bretele, moi, pufoase şi numai bune de molfăit de către cei mici 😉

Greutatea/Transportul
Aici mă refer la greutatea Manducăi versus alte instrumente. Cred că e singurul capitol la care stă mai prost decât altele, ocupând destul de mult spaţiu în special din cauza centurii groase. De asemenea este mai grea decât un mei-tai sau un wrap, dar având în vedere restul avantajelor mi se pare un târg foarte bun.

#disclaimer: acest articol este un review scris în urma unei săptămâni de testare cu noua Manduca oferită de echipa HipHip.ro. Vă mulţumim! 🙂

06 comments on “Manduca – Aston Martin-ul instrumentelor de purtat copii

  • Alina , Direct link to comment

    Eu nu m-am impacat cu manduca. Mi se pare mare, greoaie si dificil de montat, inca nu am reusit sa inchid singura clema de la spate. Pentru bebelus mic mi se pare pozitia foarte incomoda. Poate e mai ok pentru bebelusi mai mari. Pentru ca de exemplu, cu copil mare capul vine peste bretele, la bebelusi mici bratele vin fix in dreptul ochilor, nu mai vede nimic.
    Prefer BabyBjorn-ul sau mei-tai. De fapt ca preferinta din prima aleg BabyBjorn, foarte usor de pus, usor el in sine si copilul nu se plange deloc. Dupa, vine mei-taiul, dar e un pic mai dificil acum cu caldurile care au inceput, infofolit in atatea straturi de material.

  • Alina , Direct link to comment

    Noi avem acum un sling cu inele care a fost perfect acum, la inceput, insa acmu sunt in cautarea unui dispozitiv de purtat care sa nu imi solicite spatele atat de tare si sa distribuie greutatea. Oscilez intre mei-tai si manduca. Mersi de review 🙂

  • Eugenia , Direct link to comment

    @Alina: Noi avem si Manduca si mei-tai, iar pt protejarea spatelui Manduca e de departe mult mai confortabila. Daca te-a convins review-ul meu, te invit sa iti comanzi o Manduca chiar din Mamagazin.ro, proiectul meu destinat mamicilor care alapteaza si isi poarta copiii: http://www.mamagazin.ro/cumpara/manduca/.

    Multumesc,
    Eugenia

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *