Dobrestii and Toledo

Ziua 1 – Toledo

Toledo este un oraş foarte frumos, după cum veţi vedea din fotografii, situat la aproximativ 70 de Km (de autostradă) de Madrid care merită din plin să fie vizitat.

Toledo
Istoria oraşului Toledo este impresionantă, care începe chiar din Epoca Bronzului. Din 1986 Toledo a fost inclus în lista locurilor patrimoniului mondial UNESCO şi asta pentru că Muslumanii, Creştinii şi Evreii au învăţat şi chiar au reuşit să locuiască alături unii de alţii în acelaşi oraş. De asemenea, Toledo este cunoscut pentru numeroasele şi dureroasele persecuţii religioase ale Vizigoţilor.

DSC00170

Toledo mai este cunsocut şi ca oraşul de pe 7 dealuri, fiind totodată înconjurat de Rio Tajo, cel mai lung râu din peninsula iberică, peste 1000 Km.

Centrul istoric este de bătut cu piciorul pe nişte străzi atât de înguste încât şoferii sunt nevoiţi să-şi închidă oglinzile ca să nu agaţe turiştii. Condiţia ca să te bucuri de el, este să fii echipat cu încălţări comode 🙂 Catedrala este absolut impresionantă.

DSC00164

După ce am bătut în sus şi-n jos oraşul ne-am oprit la Taberna Sherry unde cu un meniu al zilei de 12.5 Euro am mâncat foarte bine amândoi. Meniul a constat într-o lasagna vegetală delicioasă, o porţie de mirositorul, dar gustosul bacalhau (cod), o îngheţaţă de pannacotta şi una clara con limone (bere îndoită cu suc de lămâie:)).

Dobrestii and Toledo

După un astfel de prânz delicios am ajuns în Plaza Zacadover de unde am luat trenul care ne-a dus într-un tur al oraşului de 45 de minute ca să-l vedem mai bine din exterior. A costat 5.10 EURO/persoană şi a meritat toţi banii. Într-adevăr a fost un mod foarte fain de a încheia excursia prin Toledo. Iar acum vă las cu câteva fotografii, făcute cu camera video. Don’t ask me more about this, please 🙂

DSC00178
DSC00179
DSC00187
DSC00190
DSC00205
DSC00219

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *